• Kastamonu Üniversitesi
  • +90 366 280 16 24

Merkezimizde 27 Ekim 2022 tarihinde Türkçe Hazırlık Kursunda öğrenim görecek yabancı uyruklu öğrencilere yönelik oryantasyon eğitimi verildi. Eğitime, Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Erol TOPAL, Merkez Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Ferda Merve KARAMANOĞLU, akademik personellerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Üç ayrı dilde (Arapça-İngilizce-Rusça) gerçekleştirilen eğitim Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Erol TOPAL'ın açılış konuşmaları ile başladı. Daha sonra geçmiş yıllarda merkezimizde öğrenim gören öğrencilerimizin sunumu ile devam etti.

Sunu kapsamında öğrencilerimize aşağıdaki başlıklar hakkında bilgilendirme yapıldı;

• Kimlik, İkamet, Oturum İzni İşlemleri Hakkında Bilgilendirme
  • E-Devlet Kullanımı ile İlgili Bilgilendirme.
  • Sağlık Hizmetler Hakkında Bilgilendirme.
  • Yurt Hizmetleri Hakkında Bilgilendirme.
  • Akademik Takvim.
  • Öğrenci Bilgi Sisteminin Kullanımı Hakkında Bilgilendirme.
  • Öğrenci E-Posta Sistemi Kullanımı Hakkında Bilgilendirme.
  • Üniversitemiz Yerleşkesinin Tanıtımı.
  • Öğrenci Toplulukları.
  • Ulaşım İmkanları Hakkında Bilgilendirme.