30.09.2020 Tarihli C1 Seviyesinde Türkçe Yeterlik Sınavının Sonuçları

Sonuç listesine göre isminin yanında “Mülakata Girecek” yazan öğrenciler 5 Ekim 2020 Pazartesi günü Türkiye saati ile 10.00’da mülakata alınacaktır. Mülakat için Google Meet kullanılacaktır. Mülakata girecek öğrencilerin bir Gmail hesabına sahip olması gerekmektedir. İlgili Gmail hesabının öğrencinin adı ve soyadı ile alınmış olması gerekmektedir.

Mülakat Tarihi : 5 Ekim 2020 Pazartesi
Mülakat Saati : 10.00 (Türkiye Saatiyle)
Platform : Google Meet

Sınavla İlgili Açıklamalar

Google Meet bağlantıları ve öğrencilerin hangi grupta olduğu öğrencilerin sınava başvururken bildirdikleri e-posta adreslerine gönderilecektir. Bununla birlikte Kastamonu Üniversitesi UZEM sisteminde duyuru olarak da yayımlanacaktır.

Sınavda öğrenciler dört farklı gruba bölünmüştür. Öğrenciler duyurudan hareketle hangi grupta olduğunu bulacak ve o gruba ait Google Meet bağlantısı ile sınava bağlanacaktır. Saat 10.00’da öğrenciler ait olduğu grubun bağlantısını açıp toplantıya katılma isteği göndereceklerdir. Sıra ilgili öğrenciye geldiğinde öğretim görevlileri bu isteği kabul edip sınavı başlatacaktır. Sıra kendisine geldiğinde katılma isteği göndermemiş, katılma isteği gönderse bile kamera karşısında olmayan, Google Meet’te adı ve soyadı listedeki ile uyuşmayan öğrenciler sınav hakkını kaybedecektir.

Sınav için öğrenciler kamera, mikrofon ve soruları duyabileceği hoparlör ya da kulaklığa sahip olmalıdır. Ayrıca bazı sınav soruları ekrana yansıtılacağı için tablet ya da telefon gibi ekranı küçük cihazlar yerine bilgisayarla bağlanılması tavsiye edilmektedir.

Sınav esnasında öğrencinin pasaportunun mutlaka yanında olması gerekmektedir. Pasaporttaki fotoğraf ve öğrencinin adı – soyadı kontrol edilecektir. Öğretim görevlileri, pasaporttaki fotoğraf ile öğrencinin farklı kişiler olduğuna kanaat getirmesi durumunda sınav iptal edilecektir.

Sınav kayıt altına alınacaktır.