C1 SEVİYESİNDE TÜRKÇE YETERLİK SINAVI

Merkezimiz tarafından 30.09.2020 tarihinde Türkiye saati ile 14:00’da C1 seviyesinde Türkçe Yeterlik Sınavı Düzenlenecektir.

Sınav kayıtları 14-25 Eylül 2020 tarihleri arasında www.tomer.kastamonu.edu.tr adresi üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.

Üniversitemize ilk defa kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrenciler ile öğrenci numarası 18 ve 19 ile başlayan öğrenciler sınava katılabilir.

Pandemi sürecinde alınan önlemler nedeniyle 30 Eylül 2020 tarihli C1 seviyesinde Türkçe Yeterlik Sınavı online olarak gerçekleştirilecektir. Sınav iki aşamalı olarak düzenlenecek olup;

2. aşamada çoktan seçmeli sınavı başarı ile tamamlayan öğrenciler online telekonferans uygulaması (ZOOM) ile mülakata alınacaktır. 2. aşamada öğrencilerin sınava girebilmesi için “sorunsuz internet bağlantısı, çalışır durumda bir bilgisayar, web kamerası, mikrofon ve hoparlöre” ihtiyaçları olacaktır.